Lidingö Jolleseglare driver träningsgrupper i Optimistjolle. Målet är att lotsa barn och ungdomar som är nyfikna på segling från deras första seglats till att bli riktigt bitna seglare. Det gör vi med hjälp av ett gäng duktiga och erfarna instruktörer. Träningen är indelad efter Svenska Seglarförbundets Färgpyramid i tre kunskapsnivåer.

Optimist Grön

Grön träningsgrupp passar dig som inte seglat tidigare, inte har särskilt mycket seglingsvana eller har avklarat seglarskolenivå Brons/Silver. Här lär vi dig grunderna i optimistjollesegling. När man tränar med den gröna gruppen ingår lån av båt i träningsavgiften och det är inget krav på torr- eller våtdräkt.

INGÅR I TRÄNINGEN

  • ca 6 träningspass per termin
  • Lån av båt vid träningspass
  • Tillgång till omklädningsrum

TRÄNINGSPLAN

Torsdagar 17:00 - 19:00

Tränare

Philippa Slåne Sens & Beata Buresten

Philippa och Beata är två färgstarka personer som älskar barn. De sätter gärna sin egen prägel på tillvaron genom att skapa en god stämning bland eleverna. De delar ofta med sig av egna erfarenheter och försöker skapa en händelserik träning. De lär mer än gärna klubbens yngsta seglare att segla och om ert barn har gått i seglarskola hos oss tidigare är chansen stor att de redan har träffat antingen Philippa och Beata.


Optimist Blå

Den blå träningsgruppen är för dig som genomgått grön grupp eller avklarat seglarskolenivå Guld och därmed seglat en eller ett par säsonger och kan grunderna i optimistjollesegling. I den här nivån blir du introducerad till kappsegling och målet är att så småningom vara med i lokala regattor på LiJS och våra grannklubbar. För att träna med den blå gruppen behöver du en egen båt samt våt- eller torrdräkt.

INGÅR I TRÄNINGEN

  • ca 14 träningspass per termin
  • Lånebåt första två terminerna
  • Uppställningsplats på hamnplan
  • Tillgång till omklädningsrum

TRÄNINGSPLAN

Måndagar & Torsdagar 17:30 - 20:00

Tränare

Johan Qviberg, Linnea Barreng, Gustav Jacobsson & Max Tjärnsved

 


Optimist Röd

Den röda träningsgruppen är för dig som vill träna på en högre nivå och kappseglar aktivt i tävlingar såsom Stockholm Cup och Junior SM. För att träna med den röda gruppen behöver du en egen båt samt våt- eller torrdräkt.

INGÅR I TRÄNINGEN

  • ca 14 träningspass per termin
  • Uppställningsplats på hamnplan
  • Tillgång till omklädningsrum

TRÄNINGSPLAN

Måndagar & Torsdagar 17:30 - 20:00

TRÄNARE

Johan Qviberg, Linnea Barreng, Gustav Jacobsson & Max Tjärnsved


Ytterligare frågor? Kontakta oss gärna på traning@ljs.se