Välkomna på Klubbmästerskap 13 oktober

Vacker höstsegling!

Vacker höstsegling!

Välkomna på Klubbmästerskap

På lördag den 13 oktober kör vi 2018 års klubbmästerskap! Både seglare och alla som kan assistera som funktionärer välkomnas hjärtligt!

Vi kör 5 olika klasser:

Optimist Grön, Optimist Blå/Röd, Laser Radial, Laser Standard & F18

Anmälan:

Anmäl er på plats på lördag morgon före kl. 9. Vi seglar och efter seglingen grillar vi tillsammans (klubben bjuder). Det är klart strax efter lunch. Mer detaljerad information ser ni i inbjudan här!

OBS! För att bli Klubbmästare måste man vara med i LJS men vi välkomnar även seglare från andra klubbar till regattan.

Tidplan enligt nedan:

08:30-09:00 Anmälan i klubbhuset

09:00 Rorsmansmöte

Ca: 10:00 Första start (vi försöker komma igång så snabbt som möjligt, så kan bli tidigare)

Ca: 12:30 Gemensam grillning

Vi får se hur många kappseglingar vi hinner, men kanske 4 korta race är lagom.

Hjälp till att få till en lyckad dag!

En förutsättning för regattan är att ett antal föräldrar ställer upp som funktionärer.

Föräldrar och tränare som stämmer upp kan svara på detta mail, uppgifter vi behöver hjälp med är bl.a.:

  • Startbåt

  • Läkontrollbåt

  • Banläggare / säkerhetsbåt

  • Grillmästare

  • Allmänt att hjälpa barnen sjösätta och ta upp båtarna

Se inbjudan här!

Sommarens sista läger är igång!

Genomgång av båtarna!

Genomgång av båtarna!

Nu är sommarens sista seglarläger igång. Vi har haft fullt merparten av veckorna och nästan 150 barn har lärt sig segla hos oss. Vädret har varit med oss och gett både sol, bad och vindar.

Vi är mycket glada över att så många väljer att lära sig segla hos oss.

Missa inte att det finns platser kvar på höstens träningar! Anmäl er redan nu på: https://www.ljs.se/anmalantraning

 

Nu är vi redo att dra igång seglingsäsongen!

IMG_1264.JPG

Tack alla som hjälpt till i lördags med att plocka fram jollar, lägga i ramper, städa huset och allt annat. Skoj att så många kom för att hjälpa till! 

Nästa tillfälle vi kan behöva hjälp är helgen den 19-20e maj, då klubben arrangerar Laser GP. Kan man bara en av dagarna så går det också bra. Vi behöver säkerhetsbåtar, grillmästare, parkeringsvakter och allmänt hjälpande händer. Läs mer om det här!

 

Hör av er till LJS mailen eller till anders.o.wennberg@gmail.com om ni vill ställa upp lite den helgen.

 

Anders

21/4 Båtfixar-dag på LJS!

ljs ikon.png

Vi kör båtfixar-dag på LJS den 21 april så allt är klart inför träningsstarten för Optimist Röd, Blå, Laser & Spitfire den 23 april.

Vi börjar kl 10 och kör tills vi är klara.

Vi ska se till så att alla motorbåtar är framme, optimisterna i trim och allt annat material är i ordning. Ev behövs även Stallebo städas. 

Alla är välkomna och vi har sänt ut ett specifikt mejl till alla som tränar i ovan grupper samt andra berörda.

Vi ses den 21 april kl 10 - förhoppningsvis skiner solen och isen smält! 

Anmälan till sommarens seglarskola har öppnat!

Äntligen är det januari och snart är det dags för segling igen :) Vi har redan nu öppnat anmälan för årets seglarskolor och det väntas bli högt tryck på dessa då de är färre än tidigare. Vi erbjuder i år seglar läger under 6 veckor. Gå direkt till lägeranmälan, här!

Anmälan till vårens träningar har även den öppnat. Gå direkt till träningsanmälan, här!

Välkomna på Årsmöte i LJS den 11 december kl 19

Vi i styrelsen i Lidingö Jolleseglare kallar samtliga medlemmar till Årsmöte för 2017 års verksamhet i Lidingö Jolleseglare.

LJS bjuder in alla som under året själv deltagit eller haft ett barn/anhörig som deltagit i någon av de aktiviteter som vår förening har bedrivit. I och med detta så blir man automatiskt medlem i vår förening.

Nedan kommer viktig info:

Datum: Måndag 11 december
Tid: 19.00
Plats Klubbhuset (Stallebo)

Från 18.45 kommer det serveras fika.

"Verksamhets och förvaltningsberättelser, revisorernas berättelser, verksamhetsplan med budget samt styrelsens förslag och inkomna motioner med styrelsens yttrande skall finnas tillgängliga för medlemmarna senast en vecka före årsmötet."

Dessa handlingar lämnas ut på begäran genom sända ett mail till info@ljs.se med vilken handling man önskar få ta del av.

Eventuella motioner från medlemmar ska ha inkommit till styrelsen senast fredag 8 december 18.00 på denna mailadress: info@ljs.se

Hälsningar
Styrelsen, Lidingö Jolleseglare

Städdag den 21 oktober fr kl 10

På lördag 21 oktober kommer vi ha en städdag då vi ska rensa ut Stallebo samt båthuset på gammalt material som inte används. Vi ska städa klubbområdet, bl.a rensa ogräset på uppställningsplatsen för Laser och Katamaraner samt även ta upp några följebåtar och dra upp en ramp. Detta är några av sakerna vi kommer göra.

Vi behöver självklart hjälp med detta. Det hänger på oss medlemmar att vi får en fin och användbar anläggning, klubben drivs trots allt av oss medlemmar.

Städdagen börjar 10.00 och det vore fint om så många som möjligt kan hjälpa till med detta. Ta på er oömma kläder och ta gärna med verktyg om ni har.

Ta hem alla Lasrar & Spitfire innan den 19 november - resten transporteras bort.

För övrigt så måste samtliga Lasrar samt Katamaraner tas hem i vinter. Grusplanen ska göras iordning inför nästa säsong och eventuellt kommer det komma konstgräs dit (vi håller tummarna). Detta betyder att inga Lasrar eller Katamaraner få vara kvar på klubben efter 19 november.

Det är inte tillåtet att ställa båtarna på gräsytorna runt hamnen under vintern. Båtarna måste tas hem. Finns det båtar kvar efter detta datum kommer Bosön ta hand om dem. Vi återkommer om när det är ok att ställa tillbaka de privata båtarna i vår. 

Åter igen, Det finns fortfarande båtar som inte är märkta. Två katamaraner (Katla samt Flying Phantom) samt 6st Lasrar är ännu inte märkta med namn och telenummer efter kontroll igår söndag 15 oktober. De båtar som inte är märkta kommer transporteras bort av Bosön efter städdagen, då dessa kommer separeras från övriga båtar på lördag morgon. Vi har flertalet seglare som vill börja segla hos oss men p.g.a platsbrist på vissa områden så är detta inte möjligt.

Vi vill inte behöva tjata på detta. Om vi inte vet vem båten tillhör så måste vi anta att den inte tillhör en medlem och är där med obehörig på klubben. 

Vi ses på lördag kl. 10.00!

Lyckat KM & solig säsongsavslutning!

file-2.jpeg

Tack alla som seglade och extra stort tack till alla som hjälpte till att få dagen så lyckad!

Största tack till alla som bidragit med allt från korvgrillning, startfartyg, banläggare, coacher, föräldrar, resultatsamordnare, hejarklack - det är många delar som ska klaffa för att vi ska få ihop det. Men det är väl värt det då vi ser hur fint alla seglar och vilken bra stämning det är ute på sjön.

KM hos LJS!

Spitfire var först ut

Teamen seglade tre varv i varje race och det blev jämt och avgjordes i sista matchen. Team Max & Niklas vann över Max & Gustav tillslut. Det var lite problem med Gennakern för MAx & Gutav i race 2 så att de var tvungna att bryta. Men med lite fix i land kunde de köra igen till race 3.

Lidingö Jolleseglare

Laser seglade 2 varv

Fyra seglare startade i Laser-klassen. De två varven gick snabbt och det blev seger till Anders, tätt följd av Christian, Laban och Patrik.

Lidingö jolleseglare

11 Optimister gjorde upp om KM  

Totalt var det 11 optimistseglare som ställde upp i KM idag. Tre tillhör OptiRöd - de mest erfarna seglarna, 7 seglare från OptiBlå och en seglare från OptiGrön. OptiRöd är en tävlingsgrupp så dessa seglare är lite vanare att tävla. De resterande seglarna gjorde i stort sett tävlingsdebut idag vilket gick galant. Det är alltid lite spännande med startflaggorna, hålla koll på tiden, kunna förstå var det blåser bäst och veta när du har företräde eller ej!  

file-5.jpeg
  • Vinnare i OptiRöd blev Emma, tätt följd av Riccardo & Elin.
  • OptiBlå vanns av Filippa och därefter kom August, Kasper, Victor, Nora, Bastian och Isabelle.
  • Hugo vann solklart OptiGrön!
Lidingö jolleseglare KM 2017

Tack för idag! Vi ses på städdagen den 21/10 - mer info kommer i veckan.