Lidingö Jolleseglare bedriver även tränings- och tävlingsverksamhet för katamaranbåtar av modellen Spitfire (F16). Målet är ge ungdomar möjlighet att segla 2-mans katamaran och utvecklas till att kunna kappsegla dessa avancerade tävlingsredskap både i bankappsegling och distanskappsegling. Träningen bedrivs av mycket erfarna tränare.

Katamaran Junior

Denna träningsgrupp är avsedd för ungdomar från ca 14 år som vill tävla i katamaran-segling. Lämplig bakgrund är att ha tränat och tävlat på röd nivå i optimist eller annan jolle. Ungdomar utan denna bakgrund kan även vara aktuella, efter genomförda provträningar. För frågor, kontakta oss på traning@ljs.se

Ingår i träningen

ca 18 kvällsträningar per termin, samt mekande/träning/tävling vissa helger.

  • Lån av båt (Spitfire-katamaran) vid träning och tävling.
  • Tillgång till omklädningsrum

Träningsplan

Måndagar & onsdagar 17:30 - 20:00

Tränare

Niklas Lundberg & Filip Larsson

Niklas började sin seglingskarriär likt många andra i Optimist och gick sedan över till kölbåten Avanti. Efter värnplikten i flottan fick han ett allt större intresse för segling som sport. År 2003 började Niklas med teamsegling i Corby 26, flera olika Corsair-trimaraner samt storbåtssegling i VO60 båtar. Niklas har seglat SM i klasser som A22 och Express, och även havskappseglat i tävlingar som ÅF Offshore Race och Fastnet Race. Under de senaste åren har Niklas varit den drivande kraften inom klubbens Katamaran Ungdom-verksamhet, både när det gäller att lära ungdomar segla katamaran och reparera/underhålla båtarna. Niklas genomför även andra aktiviteter för träningsgruppen under den del av året vi ej kan segla; exempelvis fysträningar, klättring, långfärdsskridsko och segling på is.


Har du ytterligare frågor kring träningsverksamheten? Kontakt oss gärna på traning@ljs.se