Dagläger på Bosön

Under 5 dagar i heldagsform lär du dig grunderna i segling eller går vidare till mera avancerad nivå. Våra tränare går igenom seglingens alla moment i optimistjollarna vi har som skolbåtar.

Träffa massor av jämnåriga kompisar, både tjejer och killar, träna, tävla och lär dig allt du behöver veta om segling och hur du har roligt på sjön. Förutom själva seglingen lär vi oss knopar, båthantering, förtöjning, väder och vind samt mycket mer. Lidingö Jolleseglares seglarskola är inriktad mot barn i åldrarna 8-13år.

Lidingö Jolleseglare är Lidingö Båtförbunds gemensamma jolleklubb, som också är anslutet till Svenska Seglarförbundet och via dem Riksidrottsförbundet. Seglarskolan har utbildade tränare och försäkring via Riksidrottsförbundet.


LJS Seglarskola

Vi har en lång tradition av att anordna populära seglarskolor under somrarna.
Alla är välkomna!

Vi inspirerar och hjälper dig att nå dina mål oavsett om du satsar på att bli mästare eller seglar för det rena nöjets skull.


Nivåer

Brons - Nybörjarkurs

För dig som aldrig seglat förut eller kanske provat någon gång. Under lägret lär du dig seglingens grunder. 
Efter avslutat läger får du Svenska Seglarförbundets seglarmärke i brons och ett diplom.

Silver - Fortsättningskurs

För dig som seglat tidigare och vill bli bättre. Under veckan vidareutvecklar du din teknik och efter avslutat läger kan du segla Optimist i lite hårdare vind. 
Efter avslutat läger får du Svenska Seglarförbundets seglarmärke i silver och ett diplom.

Guld - Kappseglingskurs

För dig som seglat mycket, känner dig säker i båten och vill prova på kappsegling. Under veckan slipar vi på teknik och går igenom kappseglingens grunder. 
Efter avslutat läger får du Svenska Seglarförbundets seglarmärke i guld och ett diplom.

Fullständiga kursplaner och förkunskapskrav.


Ytterligare frågor? Kontakta oss gärna på seglarskola@ljs.se